Opšti uslovi

Korištenje

Pristup web stranici www.carstvoigracaka.ba i podacima na stranici podliježe niže navedenim uslovima i odredbama. Sastavni dio ovih Opštih uvjeta je i Isključenje od odgovornosti.

Web stranica carstvoigracaka.ba može se koristiti za privatnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje. Korištenjem internet trgovine www.carstvoigracaka.ba obvezujete se poštovati ove Opšte uvjete te se smatra kako ste pristali na iste.

U internet trgovini možete kupovati igračke raznih proizvodjača. CARSTVOIGRACAKA.BA u internet trgovini omogućuje kupnju asortimana robe koja se nalazi u internetskoj ponudi.

Proizvode prodajemo isključivo na području Republike Bosne i Hercegovine osobama starijim od 18 godina. Kupnju u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu obaviti samo njihovi zakonski zastupnici. Djelomično poslovno sposobne osobe mogu obaviti kupnju samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.

Isporučitelj naručene robe je CARSTVOIGRACAKA.BA međutim ništa od robe se ne nalazi u našim skladištima već kod naših saradnika.

Kupcem se smatra svaka osoba koja popuni tražene podatke, i elektroničkim putem naruči (kupi) barem jedan proizvod.

Sve cijene u internet trgovini izražene su u nacionalnoj valuti Bosne i Hercegovine – bosanskojercegovačka konvertibilna marka (km) Troškovi dostave su uključeni u cijenu proizvoda.

Neke od fotografija na web stranici ilustrativne su prirode. Slike proizvoda na web stranici mogu se razlikovati u boji i dezenu u odnosu na stvarne proizvode.

Postupci i uslovi kupnje i prodaje na web stranicama internet trgovine definirani su sljedećim parametrima: narudžbom, otpremom, plaćanjem, dostavom te povratom, odnosno reklamacijom robe.

Radno vrijeme

Naručivanje robe može se vršiti 24 sata na dan, sedam dana u sedmici.

Internet trgovina (otprema robe) radi od ponedjeljka do petka od 9:00 do 21:00 sati. Otprema robe ne radi nedjeljom i praznicima.

Naručivanje robe

Roba se naručuje elektroničkim odabirom određenoga proizvoda te spremanjem istog u potrošačku korpicu. Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac u sučelju internet trgovine elektronički odabere i konačno potvrdi narudžbu.

Obavijest o potvrdi narudžbe kupcu će na upisanu adresu e-pošte biti poslana nakon što kupac potvrdi narudžbu.

CARSTVOIGRACAKA.BA obvezuje se isporučiti sve naručene proizvode koje u trenutku isporuke ima na zalihama.

Ukoliko CARSTVOIGRACAKA.BA nije u mogućnosti isporučiti bilo koji od naručenih proizvoda, prema mogućnostima će u najkraćem mogućem roku kontaktirati kupca robe telefonom ili e-poštom po pitanju zamjenskog proizvoda ili otkazivanja naručenoga proizvoda. Svi ostali naručeni proizvodi bit će isporučeni.

Načini plaćanja

Kupac se obvezuje naručenu robu platiti prilikom preuzimanja kuriru.

Moguće je plaćanje:

  • prilikom dostave (pouzećem).

Dostava je besplatna.

Otprema i dostava robe

Internet trgovina Carstvo Igračaka svu naručenu robu dostavlja koristeći usluge dostavne službe Brze pošte pošta RS i Brze pošte pošta Federacije BiH . (u nastavku pružatelj usluge dostave).

Otprema robe

Naručena roba se za otpremu priprema nakon što CARSTVOIGRACAKA.BA zaprimi obavijest da je pristigla naruzba. Roba se za otpremu priprema isključivo radnim danom (od ponedjeljka do petka) od 9:00 do 21:00 sati.

Naručena roba bit će složena tako da se uobičajenim rukovanjem pri transportu ne može oštetiti. Paketi mogu uključivati razne zaštitne materijale za sprječavanje loma (papir, stiropor, spužva i/ili slično).

Dostava robe

Pakete spremne za otpremu svakog radnog dana preuzimaju radnici preduzeća pružatelja usluge dostave i dalje s paketima manipuliraju prema vlastitim pravilima poslovanja.

CARSTVOIGRACAKA.BA ističe:

  • Kupac ili druga osoba ovlaštena za primanje pošiljke dužna je prilikom preuzimanja naručene robe provjeriti eventualna oštećenja pošiljke i odmah ih prijaviti dostavnom djelatniku, te odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.
  • Svojim potpisom na Dostavnoj listi pružatelja usluge dostave kupac ili druga ovlaštena osoba za primitak pošiljke potvrđuju da su pošiljku zaprimili neoštećenu i bez umanjenja njezinog sadržaja.
  • Prigovor izjavljen ili podnesen pružatelju usluge dostave nakon uručenja pošiljke se ne prihvaća, osim u slučaju da primatelj ili druga osoba ovlaštena za primitak pošiljke priloži dokaz da je oštećenje ili umanjenje sadržaja pošiljke nastalo prije uručenja pošiljke.

Ukoliko je na ovaj način podnesen prigovor opravdan CARSTVOIGRACAKA.BA će kupcu omogućiti zamjenu robe ili povrat robe u zamjenu za novac o svojem trošku.

Rokovi isporuke

Točno vrijeme isporuke zavisi o raspoloživosti i dobavljivosti svih naručenih proizvoda, vremenu potrebnom da se naručena roba pripremi za otpremu i otpremi, te vremenu potrebnom da pružatelj usluge dostave pošiljku isporuči kupcu.

Internet trgovina Carstvo Igračaka naručenu robu otprema u roku do 3 radna dana.

Troškovi dostave

Dostava je besplatna bez obzira na količinu.

Reklamacije, zamjena ili povrat robe

Reklamacije na proizvod, zahtjeve za zamjenom ili povratom robe, odnosno izjave o jednostranom raskidu ugovora uvažavamo sukladno zakonskim uvjetima i rokovima.

Reklamacije

U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke i tom slučaju molimo kupca da pošiljku ne preuzima.

Ukoliko se radi o kvarovima unutar jamstvenih rokova, kupac može izravno kontaktirati ovlašteni servis u skladu s uputama na jamstvenom listu.

Zamjena ili povrat robe

U slučaju da je kupac iz bilo kojeg razloga nezadovoljan isporučenom robom, istu može, ne navodeći razlog, zamijeniti ili vratiti u zamjenu za novac unutar 7 dana od primitka robe pod uslovom da roba nije oštećena.

Povrat novca bit će izvršen na isti način kao i slanje robe, kada se primimo vraćenu robu i utvrdimo da roba nije oštećena novac vraćamo isti dan.

Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete ili nam predate robu.

Pravo na zamjenu robe ili povrat robe u zamjenu za novac o našem trošku, osim ukoliko izaberete drugi način isporuke, a koji nije najjeftiniji standardni ponuđeni način isporuke možete koristiti u sljedećim slučajevima:

  • isporuka robe koja nije naručena,
  • isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja,
  • isporuka robe koja ne odgovara opisu proizvoda na web stranici internet trgovine Carstvo Igračaka,
  • isporuka neispravna robe ili robe koja ima vidljive greške ili oštećenja.

U gore navedenim slučajevima u izjavi o jednostranom raskidu ugovora uz naziv proizvoda trebate navesti i opravdan razlog za povrat ili zamjenu, a izjavi priložiti dokaz.

U svim drugim slučajevima izravne troškove povrata robe snosite sami.

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Promjene uslova

CARSTVOIGRACAKA.BA može u svako vrijeme, bez prethodne najave, ažurirati ili izmijeniti podatke pohranjene na svim svojim web stranici